Elektronik Şahitlik Sistemi
Şahitlik Sistemi Nedir?
EUROFERTIL Tüp Bebek Merkezi Laboratuvarları’ndaki RI WITNESS (ŞAHİTLİK) SİSTEMİ tüp bebek laboratuvarındaki tüm aktiviteleri 7/24 izleyen, hastaya ait hücreler dışında hiç bir materyalin yetkili embriyoloğun çalışma alanına konulmasına ya da başka hastaya ait farklı bir sperm, embriyo ya da yumurta ile işlem yapılmasına izin vermeyen Radyo Frekanslı Güvenlik Sistemi’dir. RI Witness sistemi, tüp bebek laboratuvarında gün boyu yapılan sperm hazırlanması, yumurta toplama, mikroenjeksiyon, embriyo transferi, embriyo dondurma, embriyo çözme ve embriyo biyopsi işlemlerini kesintisiz ve otomatik olarak kontrol eder ve kayıt altına alır.
Şahitlik Sistemi Nasıl Çalışır?
Hastaya ait hücrelerin işlem güvenliğini garanti eden RI Wıtness/Şahitlik Sistemi’nde hastaya ait hücrelere tanımlı elektronik kimlik kartı Eurofertil Tüp Bebek Merkezi medikal ekibi tarafından hastaya teslim edilir ve tedavi süreci boyunca laboratuvar işlemleri "Şahitlik Sistemi Kimlik Kartı” ile gerçekleştirilir.
Tüp bebek tedavi süreci başlarken hastaya siklus ile birlikte Şahitlik Sistemi Kimlik Kartı verilir. Bu kimlik kartı, hastaya ait örneklerin yer aldığı tüm kültür kapları ve tüplerdeki barkodla radyo frekans teknolojisi ile eşleştirilmiştir. Tüp bebek tedavisi boyunca ilgili her istasyondaki (kayıt, laboratuvar, ameliyathane) işlemler sadece bu kart ile gerçekleştirilir. Yumurta toplama, embriyo transferi sırasında hasta Şahitlik Sistemi ile kendine ait örnekler ile işlem yapıldığını görmüş ve emin olmuş olur.
Hastanın gözü ile şahit olamadığı laboratuvardaki işlemler sırasında ise hasta sadece kendi örnekleri ile işlem yapılabildiğini, işlem tarihi, süresi, işlemi yapan embriyolog, şahitlik eden ikinci embriyolog ve işlem yapılan örneklerin kimlik bilgileri ve türünün dijital olarak kayıt edildiğini ve denetlendiğini bilir.
Şahitlik Sistemi Aşamaları
Şahitlik Sistemi Kimlik Kartı ile hastaya ait hücrelerin yer aldığı tüp ve kültür kapları radyofrekans teknolojisi ile çalışan çiplerle eşleştirilir.
Hasta tüp bebek tedavi sürecindeki her aşamada kimlik kartını kullanır.
Yumurta toplama, transfer süreçlerinde hasta kartı ile ona ait örnekler otomatik olarak eşleşir.
Dijital ekranlarda hastaya ait tanımlı örnekler görünür.
Hastaya ait olmayan herhangi bir örnek laboratuvarda embriyoloğun çalışma alanına yaklaştırıldığında sistem uyarı verir, işlemleri otomatik olarak durdurur.
Tüp bebek tedavi sürecinde laboratuvar alanındaki tüm iş akışları dijital olarak denetlenip, otomatik olarak raporlanmış olur.