x
tüp bebek

EUROFERTIL İstanbul’da Tüp Bebek Tedavisi

Neden EUROFERTIL?

  • 35 binin üzerinde tüp bebek uygulaması
  • 21 yıllık deneyim ve uzman ekip
  • Kişiye özel tedavi
  • Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri ortalaması üzerinde gebelik oranları
  • Tam donanımlı, son teknolojiye sahip tüp bebek merkezi
  • Her bütçeye uygun fiyatlandırma

EUROFERTIL’i tercih ederek Avrupa’nın en önemli tüp bebek ve kısırlık tedavi merkezlerinden birini seçmiş oluyorsunuz. Ekibimiz, sizin gibi binlerce hastayı bebek sahibi yapmış, konusunda uzman doktor, embriyolog, ürolog, psikolog ve hemşirelerden oluşmaktadır. Tüm bilgi ve tecrübelerimizi sizin tedavinize adayacağımızdan emin olmanızı isteriz.

Kısırlık tanı ve tedavisinde başarısı kanıtlanmış tüm hizmetler dünya ile aynı anda sizlere sunulmaktadır.

Sperm Testi ve Yıkanması

Sperm testi, erkekteki problemlerin araştırılması için yapılan sperm tetkikidir. Yıkama işlemi ise hareketli ve iyi durumdaki spermlerin diğer spermlerden ve hücrelerden ayrıştırılması işlemine denir.

Hormon Analizleri

Kadının yumurtalık kapasitesinin anlaşılması veya adet düzensizliği olan kadınlarda sebebin araştırılması için yapılan kan tahlilleridir. 

Histeroskopi

Rahim içinde bir problem olduğu düşünüldüğünde, tekrarlayan düşüğü veya tüp bebek başarısızlığı olan durumlarda rahim içinin büyütücü optik sistemle incelenmesidir.

Aşılama (IUI)

Yıkama yöntemi ile seçilen hareketli spermlerin bir kanül yardımıyla rahim içine verilmesi işlemidir. Öncesinde kadında yumurta geliştirilir ve çatlatma iğnesiyle yumurtlama sağlanır.

Tüp Bebek (IVF)

İlaçlarla kadından yumurta elde edilir, erkekten sperm alınır ve laboratuvar ortamında döllenme işlemi gerçekleştirilir. Ardından, elde edilen ceninler (embriyolar) rahim içine yerleştirilir. Tedavi başlangıcından embriyo transferine kadar geçen süre yaklaşık 15-17 gün arasındadır.

Mikroenjeksiyon (ICSI)

Sperm, mikroskop altında yumurtanın içine enjekte edilir ve döllenme sağlanır. Tüp bebeğin özel bir şeklidir. ICSI, çok güçlü mikroskoplar ve mikromanpülatörler kullanılarak yapılır. Embriyolog, ince cam bir pipetin yardımı ile bir yumurtayı tutar ve spermi insan saçından yedi kat daha ince cam bir iğne ile yumurtanın içine verir. ICSI metoduyla döllenme, enjekte edilen her yumurta için %80 civarındadır.

Testisten Sperm Kazanımı (Mikro TESE)

Mikro TESE işlemi, menide sperm hücresi olmayan kişilere uygulanan cerrahi bir yöntemdir. Mikroskobik operasyon ile hastanın testislerinden alınan dokuda sperm aranır. Anestezi altında yapılan ağrısız bir işlemdir.

Embriyo Dondurma (Vitrifikasyon)

Transfer edilen embriyolardan sonra kalan iyi kalite embriyo varsa, bunların daha sonra transfer edilmek üzere dondurulması işlemidir. Bu embriyolar gerekli olduğunda daha sonraki denemelerde çözülerek kullanılabilir.

Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT)

Embriyolar oluştuktan sonra, genetik açıdan incelenmesi ve normal olanlarının rahim içine konulmak üzere seçilmesi işlemidir. Tüm kromozom analizi, 46 kromozomun hepsinin sayısal olarak normal olup olmadığını saptar. Normal olan embriyolar transfer edilince gebelik oranları artar, düşük riski azalır.

Yumurta Dondurma

Kanser tedavileri hem erkekte hem de kadında yumurtalıklara zarar vermektedir. Tedavi sonrasında yumurta gelişimi azalabilmekte veya kaybolabilmektedir. Tedavi öncesinde yumurtalar dondurulabilir ve hastalıksız dönemde bu yumurtalarla tüp bebek tedavisi yapılabilir. Menopoza yaklaşmış kadınlar da yumurta dondurabilir.

Sperm Dondurma

Kanser tanısı almış bireyin kemoterapi öncesinde spermlerini dondurması önerilmekte ve bu sayede sperm hücrelerinin zarar görmeden tedavi sonrasında kullanılması amaçlanmaktadır. Spermler özel tanklarda sıvı nitrojen içerisinde depolanarak saklanır. Sperm örnekleri bu şekilde bozulmadan yıllarca saklanabilmektedir.

EmbryoScope

EmbryoScope adı verilen izleme sistemiyle embriyolar cihaz dışına çıkmadan rahatlıkla takip edilmektedir. Bu cihazın en önemli özelliği ise, embriyodaki gelişimi 7 gün 24 saat kesintisiz takip ederek, gelişim hızlarındaki anormallikleri tespit edebilmesidir. Böylece en sağlıklı embriyo seçilerek gebelik ihtimali daha da artırılabilmektedir.

Serum Tedavisi

Anne adayının bağışıklık sistemini dengeler ve birkaç kez başarısız olan tüp bebek hastalarında gebelik şansını yükseltir. Serum tedavisi embriyo transfer günü başlar. İki haftada bir yenilenir. Kalp atışı görüldüğünde bitirilir. İlaç serum şeklinde damar yolundan uygulanır.

Fertichip

Sperm seçiminde kullanılan ve döllenmeyi olumlu etkileyen bir yöntemdir. Mikroçip yöntemi ile sağlıklı spermlerin diğerlerinden ayırt edilmesi sağlanır. Sağlıklı spermlerden oluşturulan embriyolarla daha yüksek gebelik sonuçları elde edilebilir.

İDEAL (İleri Düzey Embriyoloji ve Androloji Laboratuvarı)

Embriyoloji Laboratuvarımız

Tüp bebek yumurta ile spermin buluştuğu, döllenme ve bölünmenin gerçekleştiği yerdir.

Tüp bebek, yani embriyoloji laboratuvarının kalitesi, gebelik oranlarının yüksek olmasını sağlayan en önemli faktördür. Embriyoloji laboratuvarımız dünyada geliştirilmiş en son model cihazlarla donatılmıştır. Burada amaç, sperm ve yumurta hücrelerine mümkün olduğunca vücut içindeki ortamın aynısını sağlayabilmektir.

Androloji Laboratuvarımız

Çocuk isteyen çiftlerin yarısında sebep erkek kısırlığıdır. Bunun tespitinde sperm testi çok önemlidir. Yapılacak tedavinin şekli büyük ölçüde sperm testi sonucuna bağlıdır. Bu nedenle sperm testi son derece titizlikle ve uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.

Kryo Laboratuvarımız

Dondurma teknolojisindeki gelişmeler, başarı grafiği son derece yüksek bir Kryo Programı sunmamızı sağlıyor.

Bir tüp bebek tedavisinde artan embriyolar, hastanın onayı alındıktan sonra, gelecekteki olası bir embriyo transferi için dondurularak depolanabilir. Dondurularak saklanan embriyolar gerektiğinde çözülerek transfer edilir. Bu çözme işlemi esnasında embriyoların %99’u canlılığını korur.

Tıbbi zorunluluk hallerinde sperm ve yumurta hücreleri dondurulabilir. Özellikle kanser tedavisi yapılacak hastaların hücrelerinin dondurulması, onların ileride üreme şanslarını sürdürmelerine olanak sağlar.

Tüp Bebek Tedavi Basamakları

Yumurtalıkların Uyarılması

10-12 gün sürer, her gün ilaç kullanılır. 2-3 kez kontrol için kliniğe gelinir.

Yumurta Toplanması

15-20 dakika sürer, genel anestezi altında yapılır, ağrısızdır.

Yumurtaların Döllenmesi

2-5 gün süre ile döllenmiş yumurtanın gelişimi takip edilir.

Embriyo Transferi

En yüksek gebelik şansı olan 1-2 embriyo ultrason gözetiminde rahmin içine yerleştirilir. Ağrısızdır ve 5 dakika sürer.

Gebelik Desteği

Kalp atışı duyulana kadar devam eden bir tedavidir.

Tüp Bebek Tedavisi İçin Gerekli Evraklar

  • Kimlik veya pasaport
  • Evlilik cüzdanı
  • Eşlere ait 1’er adet fotoğraf

Ulaşım

Havaalanından EUROFERTIL Tüp Bebek Merkezi’ne aşağıdaki ulaşım yollarından birine tercih ederek rahatlıkla gelebilirsiniz.

  • Taksi
  • Havaalanı servis otobüsleri
  • Metro
  • Özel transfer

Konaklama

Tedaviniz süresince merkezimize yakın aşağıdaki otellerden birinde rahatlıkla kalabilirsiniz. Dilerseniz otel dahil tedavi paketimiz de mevcuttur.

Holiday Inn Express

Holiday Inn Express Oteli Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan 34 km, İstanbul Havaalanı’ndan 51 km uzaklıktadır. Yaklaşık 3 dakikada otelden merkezimize ulaşmanız mümkün.

Volley Hotel

Volley Otel Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan 34 km, İstanbul Havaalanı’ndan 50 km uzaklıktadır. Merkezimize olan uzaklığı ise 800 metredir.

İstanbul’da Ziyaret Edilebilecek Yerler

Boğaz Köprüsü

Bu muhteşem manzara için Beylerbeyi, Üsküdar’a gidebilirsiniz. Gerçekten görülmeye değer! Etrafta manzarayı seyredebileceğiniz pek çok restoran da mevcut.

Boğaz Turu

MÖ 7. yy ‘da Bizans'ın kuruluşundan günümüze İstanbul, bölgenin en önemli bölgesi ve iki kıta üzerine kurulan büyüleyici bir şehirdir. İstanbul Boğazı ise bu modern kenti bir birine bağlayan en önemli bağlantıdır. Boğaz Turu yapmak ve İstanbul'u denizden seyretmek için en iyi seçenektir. Eminönü, Beşiktaş, Kadıköy, Ortaköy, Üsküdar gibi liman ilçelerinden Boğaz turuna katılabilir ve tur programına göre 1 ila 5 saat arasında gezinti yapabilirsiniz.

Sultan Ahmet Camii

Sultan Ahmet Camii, Fatih'te bulunan Osmanlı döneminden kalma tarihi bir camidir.

Ortaköy

Fırında patates sevenler için Ortaköy'deki kumpir mutlaka denenmeli. Ortaköy'de sadece kumpir satıcılarına ayrılmış bir sokak var. Aynı sokakta Waffle da bir o kadar meşhur.

Yerebatan Sarnıcı

İstanbul'un görkemli tarihsel yapılarından birisi de Ayasofya’nın güneybatısında bulunan Bazilika Sarnıcı’dır. Bizans İmparatoru I. Justinianus (527-565) tarafından yaptırılan bu büyük yeraltı sarnıcı, suyun içinden yükselen ve sayısız gibi görülen mermer sütunlar sebebiyle halk arasında “Yerebatan Sarayı” olarak isimlendirilmiştir.

Dolmabahçe Sarayı

19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu tarafından yaptırılmış, dünyanın en görkemli saraylarından biridir.

Aya Sofya

I. Justinianus tarafından, 532-537 yılları arasında İstanbul'un tarihî yarımadasındaki eski şehir merkezine inşa ettirilmiş bazilika planlı bir patrik katedrali olup 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülmüştür. Zengin tarihi ve olağanüstü özellikleriyle görülmesi gereken yerlerden biridir.

Kapalı Çarşı

61 kapalı caddesi ve 4.000'den fazla mağazası ile dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından biridir.

X

Hangi Merkezimiz ile İletişime Geçmek İstersiniz?